receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na buchty

Bezvaječná žemlovka s mandlemi

půl litru mléka

1 veka

1 vanilkový cukr (20 gramů)

1 lžíce cukru

1 vanilkový pudink (37 gramů)

15 -20 mandlí

50 g másla

8 -10 středně velkých jablek

Nejdříve si nachystáme jablka, která omyjeme a obkrájíme. Potom v míse smícháme mléko s vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem a jednou lžící cukru. Vymastíme pekáč máslem a nakrájene plátky veky namáčíme v mléce a klademe vedle sebe do pekáče až zaplní dno. Pak na veky nastrouháme první vrstvu jablek, kterou posypeme cukrem, skořicí a nasekanými a oloupanými mandlemi (mandle je nejlépe namočit přes noc do mléka). Celý postup opakujeme až pekáč naplníme. Na poslení vrstvu vek položíme kousky másla a vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 stupnů C 30 až 45 minut.

Originální receptura Vegetarian.cz