Zpět na recepty Zpět na buchty |
Bezvaječná žemlovka s mandlemi půl litru mléka 1 veka 1 vanilkový cukr (20 gramů) 1 lžíce cukru 1 vanilkový pudink (37 gramů) 15 -20 mandlí 50 g másla 8 -10 středně velkých jablek Nejdříve si nachystáme jablka, která omyjeme a obkrájíme. Potom v míse smícháme mléko s vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem a jednou lžící cukru. Vymastíme pekáč máslem a nakrájene plátky veky namáčíme v mléce a klademe vedle sebe do pekáče až zaplní dno. Pak na veky nastrouháme první vrstvu jablek, kterou posypeme cukrem, skořicí a nasekanými a oloupanými mandlemi (mandle je nejlépe namočit přes noc do mléka). Celý postup opakujeme až pekáč naplníme. Na poslení vrstvu vek položíme kousky másla a vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 stupnů C 30 až 45 minut. Originální receptura Vegetarian.cz |